Sedrie.com
Photo & Travel Blog

Music.а

Време за четене: 2 минути

Честита нова година, скъпи колеги – счетоводители! Пожелавам на всички да сте на “ти” с nap.bg, nsi.bg, brra.bg и най-вече с odit.info, където и Боговете трудно се оправят (всъщност не съм сигурна в последното)…

Съдбата (в лицето на данъчните и всички счетоводни законодателни органи) какво нещо е, че нашата Нова година е такава интересна паметна дата… 01 април. Истинска шегаджийска драма:)

Каквото било – било. Войната свърши. Мирът е обявен. Официално. Сега чакаме лятото, но не и зимата.

Въпреки това, на този 01 април на лето 2012, усетих силата на тази стихия наречена вятър и най-вече какво е това да се прибереш у дома като мокра кокошка.
Ако чакате снимков материал по темата, ще има да чакате. Музата ми избяга някъде около Сейшелските острови, да прави тен. Така, че – снимки от този сюблимен момент на превръщането в мокра кокошка няма да има:)

За сметка на това, мисля да ви почерпя и поздравя с няколко “шегаджийски” неща и не чак толкова шегаджийски:)

1. Първият клип не е толкова за слушане, колкото да гледане. Затова не се разсейвайте. Съдържа ценни неща, особено за част от населението:)
(Честит 1-ви април;) )

2. Наскоро в рамките на София филм фест 2012 гледах един филм на турски режисьор, лауреат няколко пъти в Кан, който се казва “Имало едно време в Анадола” (Bir Zamanlar Anadolu’da).

Единият от актьорите се оказа текстописец и композитор (съвсем случайно попаднах на музикалните му изяви).
Та, споделям и едно негово акустично изпълнение, което се опитах да преведа, а докато кача субтитрите във vbox7, направо научих песента наизуст!…


3. Април месец е един такъв период, който постоянно преживяваме разни дежа вюта… Викаш си, лятото е тук, голям кеф, затваряш очи, вдишваш готиния аромат на цъфналите дръвчета и… усещаш капките на пролетния дъжд върху лицето си. Е, кажете ми сега, това не сте ли то преживявали и друг път:) Чисто дежа вю си е, да ви кажа аз:)

4. Обикновено по това време на годината започват големите кампании и реклами за платформи като Sofia Rocks, Sonisphere и т.н. И започваме да събираме пари за любимите групи, които като одъртяха се сетиха, че съществува държава България, а други както се сещат, така и забравят.

Затова вижте това… Тези хора дойдоха и пак ще дойдат в Бг. Добре. Не са Металика или Гънс, но пък музиката, която правят те “докосва” по свой си начин…

5. И накрая, каквото и да си кажем, след 12 часа (даже по-малко), трябва да се метнем с ежедневието отново… Така, че за успешна седмица, слушайте това:

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.