Sedrie.com
Photo & Travel Blog

Една турска сватба

Време за четене: 2 минути

Ще призная нещо… Не, не съм се омъжила. Просто, след погребенията, най-много мразя сватбите… Да, обективно погледнато, сватбата е от онези традиции, които фигурират в абсолютни всички общества, традиции, религии, народи, племена… въобще де има поне две човешки същества (в съвременния побъркан свят вече няма нужда и да уточняваме полове… подробности, пфу).

Но, пичове и пички, ако изобщо имате намерение да правите щуротия от рода на сватба, тази на която бях може да ви послужи за пример. Имам предвид от финансова (да не кажа меркантилна) гледна точка. Грубо казано принципът е следният “Ти на мене, аз на тебе.” или нещо като кръговрат на златото и кинтите. Резултатът е 10-кратен положителен финансов резултат. Скромните ми наблюдения са, че в Турция сватбите са доста солиден бизнес.

Това, което ще направи впечатление на един човек, роден и живеещ в Бг на една сватба в Турция ще бъде отсъствието на храна и питиета. Да, масово сватбите са без храна и питиета. Сигурно сега се питате “Е, как?”. Еми, така. Просто маси, хора, столове, дансинг, диджей и доста танцуващи хора и, разбира се, доста “тежка” подаръчна част. Ако не танцуваш, ставаш обект на странни погледи. Да, аз станах обект на странни погледи. Като човек, чийто живот е белязан от математиката и логиката, кючеците никога не са ми били силна страна. Иначе, до сега да са ме направили член на МЕНСА.

Относно моите възгледи за брак, сватба – доста са радикални, затова няма да навлизам в подробности, че няма да ми стигнат разрешеният брой символи. (Добре, че майка ми и баща ми посещават рядко блога ми и се надявам да пропуснат точно тези редове:) )

Опитах се да направя няколко снимки. Не претендирам за абсолютно нищо от към качество, артистичност, композиция и ей такива неща, които нямат нищо общо със счетоводството:)

п.п. Сватбата беше в град Измир в Егейска Турция. Известен още с гръцкото си име Смирна, той е третият по големина град в Турция и вторият най-голям пристанищен град. Харесвам архитектурата на този град. Усещането за средиземноморско-гръцко-ориенталско в едно е някакси интригуващо. Това историко-културно-архитектурно сливане на тези стилове, къде хармонично, къде доминирано от даден стил, прави града изключително приятно място за посещение, разглеждане, опознаване, а защо не и взаимстване.

Next Post

Previous Post

2 Comments

  1. Orlin September 19, 2013

    Наистина много красиви снимки са станали.. Ето за това са сватбите 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.