Sedrie.com
Photo & Travel Blog

Вело – Балчик

Време за четене: 3 минути

Е, няма да се хваля, че в момента пиша от Бургас, докато колегите-колоездачи спят в съседната стая. 🙂 Тъкмо намерила малко време след дългото каране от Варна до Бургас, цели 135 км, реших да споделя с вас няколко снимки и някоя и друга приказка за етапа или частичния етап от Балчик до Варна, който преди това се предшества от Варна – Балчик:)

Е, разбира се, че си пиша от вкъщиТО във Варна и лигата ме е хванала и се бъзикам:)

Та, от цялата история вчера, започнала в 09.00 ч. от Община Варна, преминала през доста места, до Балчик, после обратно до Варна, установих и се убедих, че НЕ СТАВА да караш с голяма група, с различно темпо и да снимаш… Не става, мили мои, тц! Който не вярва, да си гледа работата 🙂

Събота си легнах в 21.30, за да мога да съм жизнена неделя за карането от Варна до Балчик, където да посрещнем групата, която прави обиколка на България в рамките на “Безопасно колоездене” Веломаратон на България 2011, организиран от Фондация “Фактор”  с обща дължина 2 500 км и имаща за цел да популяризира велосипеда като транспортно средство за безопасно придвижване в населените места.

Хубаво, но не ми остана време да закуся, което си е лека форма на самоубийство, имайки предвид, че трябва да се навъртят някакви си 37 км до Балчик, където евентуално ще може да се хапне нещо…

Та, не правете като мен. Закусвайте винаги, а преди такива неща още повече ВИНАГИ:)

На срещата пред Община Варна имаше и групичка, която потегли съм Камчия, както и хора, които караха с нас до Кранево, след което останаха там, а ние продължихме към Балчик.

Имаше ли зор? За мен много 🙂

Ама криво-ляво, успяхме да стигнем до Балчик.

А аз обичам мнооого Балчик! Така, че умора бързо и лесно отстъпи място на удоволствието:)

Там вече бяха основната група от маратона, както и нашите приятели от Варна, които предния ден отидоха до Добрич, за да участват от Добрич до Варна – един от етапите на маратона, всъщност.

Хапнахме, пийнахме, поклюкарствахме и на мен ми стана скучно. Имаше малко време до потеглянето обратно към Варна и решихме да слезем до крайбрежната алея. Обиколихме малко долу, поснимахме някоя и друга снимка и се изкатерихме по един баир или т. нар. серпентина, общо 830 метра. Аз, разбира се, се изкатерих по моя любим начин за това начинание – БУТАЙКИ… 🙂

Излязохме на пътя Балчик – Албена, където трябваше да чакаме основната група, която пристигна с гръм и трясък и ескорт от полицейска кола и микробус.

Включихме се към тях и се почна:)

Аз, какво да кажа, не мога да се похваля с особена бързина, ама карах де…

Минахме Албена; минахме Кранево и изкатерихме ГАДНИЯ баир на Кранево. Аз, без помощта на един господин, нямаше да мога, само дето забравих да питам човек как се казва, НО – благодаря и чрез тази страница:)

Много зор имаше по тоя баир, много! Чак се чудя, как на едно нощно каране съм го изкатерила… НЕ ЗНАМ! Както каза един познат от групата, може би защото през нощта не съм го виждала… баира:) Знам ли? 🙂

След Кранево, Златни пясъци… Спряхме се малко там, нащракахме някоя и друга снимка и аз се запознах с един колоездач от Силистра, който има абсолютно като моя апарат! Да не повярва човек!!! 🙂

След Златни пясъци вече, животът придоби друг смисъл, по-светъл:)

Минахме по долния път, покрай Трифон Зарезан и хотел Журналист и се прибрахме във Варна.

На спирка Почивка се бяха събрали и много други Варненци и в частност членовете на велоклуб “Устрем”. Всички заедно потеглихме към входа на Морската градина, където беше сложен краят на етапа “Добрич – Варна” от Веломаратон 2011 България.

След това, разбира се, се прибрахме вкъщи. Едва ли е нужно да уточня, ама за всеки случай. 🙂

Днес, т.е ден след това каране… да, усеща се… усеща се, че съм карала малко колело неделята 🙂

Ето малко снимки, които успях да направя измежду другото:)

п.п. Карането беше пагубно за слънчевите ми очила. Паднаха и ме изоставиха на крайбрежната алея в Балчик и останалата част от пътя беше много…. слънчево, та даже тен хванах:)

 

Next Post

Previous Post

4 Comments

 1. Евгени April 19, 2011

  Аз пък съвсем бях забравил, че ще има социално-велосипедно мероприятие в неделя и хванах в друга посока, пък и напълно споделям това за големите групи каращи или ходещи хора. Е, в случая целта е била друга де 🙂

 2. Седрие April 19, 2011

  Тъй като не си знам паролата, а на домашния РС влизам автоматично, пиша като външен потребител, за което много съжалявам:)
  Здрасти, Евгени,
  Ами, то уж много се популяризаше в Клюкарника, не знам, нямам поглед върху случващото се, но наистина хубаво мероприятие беше:)
  Ако имаш възможност, включи се на някой от следващите етапи:)

 3. Любо April 20, 2011

  Видях ви като се събирахте сутринта пред общината. За съжаление отивах на работа 🙁 , иначе с удоволствие бих се присъединил.
  И наистина е по-лесно да караш и да снимаш сам – следваш си собственото темпо, и спираш когато и където искаш.
  Но пък не е толкова забавно 🙂 .

 4. Седрие April 21, 2011

  Любо, има идея пак да се организира каране до Балчик в близките дни, може тогава да се включиш 🙂
  Или пък след празниците – До Камчия.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.