Sedrie’s Photo & Travel Blog

Щрак тук, щрак там

Докато си разглеждах снимките от Източните Родопи, забелязах, че съм направила няколко снимки от различни места – всички по една-две от дадено място. Нито става да се постнат отделно, нито пък искам да ги пренебрегна, понеже ме кефят:)
Реших да ги събера на едно място, т.е. тук.

1. Стената на яз. Кърджали.
От това място нямам повече снимки, тъй като един полицай вървеше по петите ни и ни напомняше, че е забранено да се снима. На въпроса ми “Защо?”, отговори “Така е наредено”, а официалната причина е от съображения за сигурност. Ще каже човек, че ако някой иска да разбие язовирните стени, няма да успее да се сдобие със снимки по други пътища – спътници и хакери много. Затова е тъпо да не може да се снима от “земята”, като се има предвид, че цялото небе е “неохраняемо”. Както и да е, така са преценили, нека да е така. Затова имам две снимки от язовирната стена – едната, гледаща към Стената, другата – към града Кърджали.

dsc00102 dsc00109-as-smart-object-1

2. Перперикон.

Показвала съм доста снимки от Перперикон, но от няколко години насам стана много комерсиално място и е ултра трудно да се направят снимки, на които да не са “цъфнали” групички с “екскурзовода” бай Георги.

Ето и няколко снимки от последното ми посещение на това прекрасно място:

dsc00007 dsc00026-as-smart-object-1

3. Животинки.

Изобщо пък не си падам по снимането на такива неща. Всъщност аз не си падам по снимането на каквито и да е движещи се неща, но тука пробвах един обектив 70-300, та докато го тествах съм щракнала тези неща:

dsc00006

Етикети:, , , , ,

Posted in Туризъм.

1 comment

One Reply

  1. Тези от язовира са много хубави!


Напишете Коментар

 Copyright © 2010 - 2019 Всички права върху снимките и публикациите в този сайт са запазени. Копирането им и/или разпространението им без разрешението на автора е забранено.