Sedrie’s Photo & Travel Blog

Камчия. Моята Камчия…


Познат повече на руснаците, отколкото на българите, к.к. Камчия, разположен непосредствено на устието на река Камчия, е едно много диво и спокойно място за пълноценна почивка. Поне за мен:)
Подобно на всички диви плажове, тук също, няма навалица, чалгария, пияни ни плажа и т.н.
Както ще видите от снимките, хората са разпръснати на десетки, а на места и стотици метри един от друг.
Заведения има достатъчно на брой. Предимно по брега – морския и речния, където може да направите и разходка с лодка по реката.

Казах, че Камчия е позната и известна повече на руснаците не случайно. Делът на летуващите и изобщо пребиваващите поради една или друга причина там българи е доста по-малък в сравнение с общия брой на руснаците, които отсядат в курорта. Причините за това са много, разбира се. Реклама, условия, търсения, предлагания… и какво ли не още. Специално за руските деца има изградени летни училища, оздравителен център, т.е. Условия…

В Българиа, поначало, хората трудно си позволяват семейна почивка на море. Говоря за масовката, а не за отделни случаи и среди. Та, като успеят да заделят определена сума за почивка, голяма част от българските семейства предпочитат по-урбанизираните, по-достъпните, по-популярните даже места. Курортите като Камчия остават далеч в “списъка” на масовия турист, да не говорим, че в много от случаите изобщо не успяват да си намери място в плановете.

А всъщност… там е толкова хубаво. Приятно-хубаво. Спокойно-хубаво. Уютно-хубаво. Да, няма румсървиз. Да, няма джакузита. Да, няма огромни водни пързалки. Но пък има всичко онова, което те отпуска и зарежда с първична и първокласна енергия.

Това е място, където от едната си страна пясъкът по плажа стига до морската вода, а от другата страна – до гората. Лонгоза…

Струва си да се види и устието на река Камчия. Струва си да се направи и обиколка покрай реката. Из горите над Камчия.

Аз нощувам в къмпинг “Рай” – на две крачки от плажа. Както направих и този път. Целият къмпинг е съставен от бунгала от различен вид. Любимите ми са Финландските вили с характерния си вид и интериор.

За феновете на палатките, може би това е едно от местата, където могат да се накефят на максимум. Плажната ивица е огромна и супер широка, а отделно от това има си и места за къмпингуване.

Етикети:

Posted in Туризъм.

Add a comment

Няма коментари

Можете да коментирате от формата по-долу!


Напишете Коментар

 Copyright © 2010 - 2019 Всички права върху снимките и публикациите в този сайт са запазени. Копирането им и/или разпространението им без разрешението на автора е забранено.